ELEKTRIČNI IN HIBRIDNI POGON ZA JCB E-TECH ZGIBNE DVIŽNE PLOŠČADI

15.06.2023

JCB uvaja nove zgibne dvižne ploščadi, ki uporabljajo električni ali hibridni pogon. Ti stroji, modela A45E in A45EH, zagotavljajo večjo učinkovitost, lažji dostop upravljavcem in višjo stopnjo nadzora, kar povečuje produktivnost za uporabnike.

KLJUČNE ZNAČILNOSTI:

- Največja višina zgibne dvižne ploščadi je 13,84 m z dosegom teleskopa 7,47 m
- Električni pogon na baterije ali dizelski/električni hibridni pogon
- Nosilnost ploščadi do 300 kg
- Sekundarna zaščita, pnevmatike odporne proti predrtju, zaklepanje vrtenja in zaustavitev delovanja  v sili
- Sistem JCB LiveLink za nadzor strojev na daljavo

BOLJŠA STABILNOST IN KONTROLA

Zgibne dvižne ploščadi, so opremljene s sekundarno zaščito, pnevmatikami odpornimi proti predrtju, zaklepanjem vrtenja in zaustavitvijo delovanja v sili. Poleg tega sistem JCB LiveLink omogoča nadzor stroja na daljavo, kar omogoča spremljanje delovanja stroja, načrtovanje servisov in zaznavanje morebitnih napak.

MODEL A45E: POPOLNOMA ELEKTRIČNI POGON

Model A45E predstavlja popolnoma električno različico prejšnjega modela AJ48D. Z osmimi 6-voltnimi baterijami tvori 48-voltni operacijski sistem z zmogljivostjo 400AH. Baterije so nameščene na spodnjem podvozju, kar ohranja nizko težišče za večjo stabilnost in boljšo oprijemljivost. Električni motorji poganjajo platformo in hidravlično črpalko, kar zagotavlja nično emisijo škodljivih plinov med delovanjem.

MODEL A45EH: HIBRIDNI POGON ZA ODDALJENE LOKACIJE

Model A45EH je dizelski/električni hibridni pogon istega modela, idealen za delo na oddaljenih lokacijah, kjer ni na voljo zunanjega napajanja. Ta model uporablja 14,8 kW tricilindrski dizelski motor in 7,5 kW generator za napajanje osmih 6-voltnih baterij. Poleg tega ima rezervoar za gorivo s 40 litri, kar zagotavlja dovolj goriva za celoten delovni teden. Če je na voljo, se baterije lahko polnijo tudi prek električnega omrežja.

NAPREDNE KONTROLE IN FUNKCIONALNOST

Oba modela zgibnih dvižnih ploščadi,  imata pogon na vsa štiri kolesa in dvojno krmiljenje kot standardno opremo. Kolesa poganjajo štirje AC motorji, ki z regenerativnim zaviranjem vračajo energijo, da podaljšajo življenjsko dobo baterije. Stroj je sposoben premagovati vzpone do 40% zahvaljujoč neodvisnemu pogonu vsakega kolesa posebej. Oscilacijska os omogoča maksimalen oprijem na neenakomernem terenu, ko je roka zložena, medtem ko je os zaklenjena v načinu dvigovanja roke za večjo stabilnost. Standardne so pnevmatike s profilom, ki ne puščajo sledi.

IZBOLJŠANA DOSTOPNOST IN VARNOST

Platforma ima tri vhode za enostaven dostop, štiri točke za pripenjanje varnostnih pasov pa omogočajo operaterju prosto gibanje okoli košare. Sekundarni sistem zaščite samodejno ustavi delovanje roke, ko je sprožen, kar varuje operaterja pred poškodbami. Dodatne funkcionalnosti, kot so potrditev vrtenja in senzorji nagiba, prispevajo k varnosti in preprečujejo neželene situacije.

POVEČANA PRODUKTIVNOST Z NADZOROM V REALNEM ČASU

JCB-ov telematski sistem LiveLink zagotavlja podatke v realnem času o delovanju stroja, načrtovanju servisov in napakah. Vodje lahko na daljavo spremljajo delovanje motorja, opozorila o nizkem gorivu, opozorila senzorjev nagiba in opozorila o preobremenitvi. LiveLink prav tako zagotavlja podatke o napetosti baterije, nivoju goriva in obremenitvi platforme.

NOV VMESNIK ZA LAŽJE UPRAVLJANJE

Ti stroji so opremljeni s 5-palčnim barvnim zaslonom na dotik na platformi, ki operaterjem omogoča enostaven dostop do osnovnih podatkov in kontrol. Intuitivni uporabniški vmesnik izboljšuje varnost in produktivnost na gradbišču. Poleg tega imajo stroji edinstven sistem krmiljenja, ki omogoča neprekinjeno upravljanje s platforme ali s tal, brez potrebe po preklapljanju med načini upravljanja.

Izpolni zahtevek
Uspeh
Zahtevaj povratni klic
Uspeh
Pokličite nas